Založ si blog

SMER-SD opäť manipuloval hlasovanie v relácií Na telo

Strana SMER-SD opätovne urobila závažnú chybu v manipulačnom procese v relácií Na telo zo dňa 4. marca 2012, vďaka čomu je opäť možné jednoducho preukázať manipuláciu. Samozrejme, aj v tomto je prípade k dispozícií videozáznam, aby informácie boli ľahko overiteľné.

V poslednom článku, ktorý bol reakciou na reláciu z 12. februára 2012, som upozorňoval na vysokú pravdepodobnosť zámernej manipulácie hlasovania stranou SMER-SD v prospech svojho aktéra. Konkrétne v tomto prípade sa jednalo o pána Pavla Pašku. Manipulačný proces však obsahoval hrubú chybu, ktorá umožnila manipuláciu odhaliť. Týkala sa nárazového vypnutia automatu, čo sa zreteľne prejavilo grafe frekvencie pribúdania hlasov.

Niektorí z vás sa (veľmi správne) zaujímali o to, či nemohol nastať technický problém, pretože z grafu bolo možné odpozorovať, že ubudli hlasy aj pre p. Sulíka. Idea bola, že ak nastal technický problém pri spracúvaní SMS správ, ostala možnosť iba telefonovať. V tomto prípade by rovnakým pomerom prestali chodiť hlasy obom zúčastneným aktérom.

Samozrejme som sa týmto podnetom zaoberal, výsledky však hovoria jasnou rečou. Kým Richard Sulík dostal v poslednej tretine relácie 10.1% všetkých hlasov, tak pán Paška dostal iba 1.2% a teda je tu rozdiel jedného rádu. Ak by to bolo podľa týchto predpokladov, potom by pán Paška musel dostať v poslednej tretine približne 450 hlasov namiesto 51. Z tohto dôvodu sa dá pomerne jednoznačne usúdiť, že SMER-SD manipuloval verejnú mienku prostredníctvom hlasovania.

V poslednej relácií, zo dňa 4. marca 2012 strana SMER-SD opäť urobila chybu v manipulačnom procese, na základe čoho, je možné tento manipulačný proces preukázať. V tomto prípade však chybu neurobili pri vypínaní automatu, ale naopak, pri jeho zapínaní. Prvé hlasy Robertovi Ficovi prišli skôr ako bolo zverejnené číslo na ktoré tieto správy majú byť posielané. Totižto v prvom momente, kedy sa zobrazila informačná tabuľa tam boli napísané len mená, o 2 sekundy už mal Róbert Fico prvé hlasy na konte. Celá situácia je znázornená na doleuvedenom obrázku, pričom záznam z relácie si môžete pozrieť tu. To, že Robert Fico dostáva prvé hlasy je možné vidieť z kruhového grafu, ktorý zobrazuje pomery medzi počtom hlasov.

Ak sa nejedná o manipuláciu, dá sa to vysvetliť jedine tak, že ľudia, ktorí dávajú hlas Robertovi Ficovi, sedia pripútaní k televízií už od 13:00, majú v rukách dva mobilné telefóny. Na každom z nich majú napísané buď jedno, alebo druhé, telefónne číslo. V momente ako uvidia, či sa nachádza v hornej, alebo dolnej časti, odvodia na ktoré telefónne číslo majú odoslať správu, pričom urobia tak najviac v rozmedzí pol sekundy. Správa približne za 2 sekundy dorazí a o jej existencii sa dozvieme z grafu, ktorý zobrazuje pomery. Róbert Fico sa jednoznačne ujíma vedenia.

Druhá možnosť je, že človek ovládajúci automat veľmi dôsledne sleduje, kedy sa zjaví tabuľka týkajúca sa hlasovania. V tom momente zadáva príkaz automatu odosielať hlasy na číslo (ktoré má prednastavené), pričom si neuvedomuje, že telefónne čísla ešte neboli zobrazené.

Robert Fico opäť vyhral vysokým rozdielom, konkrétne 8906 – 1618.

Je len a len na Vás, ktorá interpretácia sa Vám zdá dôveryhodnejšia. Manipulácia stranou SMER-SD bola uskutočnená vo väčšine relácií, v prípade záujmu, ju veľmi rád do volieb zverejním. Je to pripravené.

RE: RE: SMER-SD opäť manipuloval hlasovanie v relácii Na telo

07.03.2012

Pán Záhoránsky, musím uviesť aj ja pár vecí na správnu mieru. Vaša argumentácia je logicky výborná, až na posledné odstavce, kde už vôbec výborná nie je. Článok, ktorý ste poslal veľmi dobre a detailne rozoberá situáciu, ako je možné manipulovať hlasovanie v relácií. Technicky je to správny prístup, vyžaduje si však zásah do softvéru. Ja tvrdím, že [...]

Manipulácia hlasovania relácie Na telo, 3. časť

07.03.2012

Manipulácia je preukázaná vysokým, 110 násobným, jednorázovým, skokovým nárastom frekvencie posielania hlasov jednému z kandidátov po troch minútach normálneho vývoja. Článok obsahuje odkaz na videozáznam, ale aj výsledky hlasovania automaticky spracované frekvenciou 25 snímkov za sekundu vo forme CSV súboru. Spôsob ako technicky zabezpečiť manipuláciu hlasovania [...]

Manipulácia hlasovania v relácií Na telo

14.02.2012

Téma týkajúca sa podozrenia manipulácie hlasovania v relácií Na telo je pomerne známa. Obzvlášť náročné je manipuláciu preukázať z verejne dostupných zdrojov. Ale vďaka hrubej chybe v procese manipulácie v relácii Na telo z 12. februára 2012 to možné je. A to najlepšie na tom je to, že si túto informáciu môžete overiť aj vy sami, práve teraz. Z verejne dostupného [...]

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

moldavsky

Blog asi len o politike. Rád sa nechám vyviesť z omylu. V komentároch prosím o dôslednosť a logickosť. Nestojím o to, aby som mal pravdu. Ak ju viete logicky vyvrátiť, tak to prosím urobte. Je to vaša možnost aj povinnosť.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 5
Celková čítanosť: 58020x
Priemerná čítanosť článkov: 11604x

Autor blogu

Kategórie